maandag 17 augustus 2015

Nieuw bij Ballon Media vanaf 2 september: twee keer Zidrou

We kunnen Brusselaar Zidrou (Benoît Drousie) zonder overdrijven één van de belangrijkste stripscenaristen van het moment noemen. Hij kan zowat alle genres aan tegen een ongezien schrijftempo. Pas nog de klassieke stripreeks Rik Ringers opnieuw op de kaart gezet en stond de nieuwe Dokus in de winkels. Nu hij is er weer met De nar en De platenspeler.

De platenspeler

De platenspeler is Zidrous onofficiële biografie van violist Eugène Ysaÿe, waarin waargebeurde feiten walsen met fictie. Ysaÿe ontmoet een jonge Afrikaan van wie de 70-jarige virtuoos nog heel wat kan leren. Dit is na De verhalenverteller een tweede samenwerking tussen Zidrou en tekenaar Raphaël Beuchot.

We kunnen het beschouwen als het tweede deel van De Afrikaanse trilogie.

Boekgegevens:
Zidrou & Beuchot, De platenspeler, Le Lombard, ISBN 9789055819010
 (€ 19,50)


De nar

De nar is zijn tweede samenwerking met Francis Porcel. De eerste was Folies bergère. Het idee om een middeleeuws verhaal te maken, kwam van Porcel en daar zag Zidrou de ideale kans om een thema aan te raken waar hij al langer mee speelde: de lelijkheid.

De nar is, na Drie vruchten, het twee middeleeuws sprookje van Zidrou. Het gaat over een jongen, Fluim, die monsterlijk lelijk is. Tot overmaat van ramp is de arme drommel ook nog eens verliefd op Livia, de bloedmooie dochter van de graaf. Fluim heeft echter een heel bijzondere gave…

Boekgegevens:
Zidrou & Porcel, De nar, Dargaud, ISBN 9789085584049 (€ 17,95)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten