zondag 12 augustus 2018

Cognac - scherpe thriller met mooie afdronk

Met Cognac 3 sluit Silvester Strips deze gerijpte trilogie af. Sommige cognacs zijn van onschatbare waarde. Genoeg om voor te moorden? De onderzoekster, Anna-Fanély Simon, zal het spoor van deze cognac moeten volgen. Scenarist Eric Corbeyran (o.a. Châteaux Bordeaux, In Vino Veritas) laat de wijn even voor wat het is en schakelt over op cognac. Hoewel, cognac wordt verkregen door het distilleren van witte wijn, dus hij wijkt nog niet té ver af van zijn favoriete onderwerp.

In deze thriller zijn het verhaal en het tekenwerk in uitstekende balans. Een aanrader om in huis te halen!


Anna-Fanély Simon, journaliste en fotografe in voornamelijk oorlogsgebieden, reist naar Charente voor een reportage over cognac in opdracht van National Geographic. Anna hoopt op een mooie tijd, want ze is zelf  opgegroeid in de streek en hoopt met haar jeugdvriendin bij te praten. Maar dan blijkt ze te zijn overleden. Een familiedrama... Of dat staat er toch in het politierapport. Anna twijfelt daar echter aan en gaat zelf op onderzoek. Door haar vastberadenheid en soms ook roekeloosheid komt Anna steeds dichter bij de waarheid. 

Voor deze reeks nam Corbeyran journalist en historicus Jean-Charles Chapuzet onder de arm. Samen maakten zij van Cognac een interessante thriller. Er valt heel wat te lezen, in alle drie de delen, en we leren zelfs nog wat bij over cognac. Toch zijn de dialogen luchtig genoeg, het wordt nergens saai of belerend. En daarin herkennen we goed schrijfwerk!

Het tekenwerk van Luc Brahy (o.a. Imago Mundi, Complot) is realistisch en goed gebalanceerd. Zoals een goede cognac moet zijn misschien? Enfin, Brahy blijft overal even waakzaam over de kwaliteit van zowel de achtergronden als personages. Waar Corbeyran en Chapuzet goed schrijfwerk neerzetten, doet Brahy hetzelfde voor de tekeningen. En zo krijgen we een uitstekend geheel, één waar verhaal en tekenwerk in uitstekende balans zijn. 

Boekgegevens:
Eric Corbeyran; Jean-Charles Chapuzet; Luc Brahy, Cognac, Silvester (€7,95 per deel)
1: De invloed van demonen, ISBN 9789463062398.
2: Dood in de arena, ISBN 9789463062701.
3: Het kerkhof van de druivenoogtmachines, ISBN 9789463063593.

Voor de afbeeldingen: Cover: ©️ Silvester Strips. Logo: ©️ Gestript Design, 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten