zaterdag 24 november 2018

Cadeautips voor de Sint

Hij komt! Hij komt!... Nog 13 dagen tot 6 december. Wij geven Sinterklaas alvast enkele cadeautips, zowel voor jeugd als volwassenen. Deze lijst zal regelmatig aangevuld worden. 


Billy Stuart.
Billy, een jonge wasbeer, droomt ervan in de voetsporen te treden van zijn opa Virgilius, een dappere avonturier. 

Billy Stuart is een jeugdboekenreeks in de stijl van Geronimo Stilton. Ideaal voor een jeugdig publiek.
Deel 1: De Dapperlingen.
Op een dag ontvangt Billy een brief van zijn opa. Virgilius schrijft dat hij een manier heeft gevonden om door de tijd te reizen. Opa nodigt Billy uit om afscheid te nemen voordat hij aan de grote tijdreis begint. 
Kan dat wel tijdreizen? Samen met de andere leden van de Dapperlingen vertrekt Billy naar het Kanukabos om zijn opa te ontmoeten. Alleen, waar is opa?

Boekgegevens: ISBN: 978-94-6373-035-8, € 14,95
Deel 2: In het hol van de Minotaurus.
Nadat de Dapperlingen door een donker bos zijn gereisd, vallen onze vrienden in handen van soldaten. De Dapperlingen worden naar de haven gevoerd en aan boord van een schip gebracht. Als galeislaven vertrekken ze op een reis. 
Waar gaat de reis heen? 
Een paar maanden daarvoor werd een groepje Atheners afgezet in de haven van het eiland Kreta en sindsdien doen vreemde berichten de ronde over een monster.

Boekgegevens:  ISBN:  978-94-6373-036-5, € 14,95

Informatie op originele site (Frans): http://billystuart.com/ 
Hier kan u leesoefeningen vinden, enkel in het Frans te krijgen. 

Pol.
Ken je Rasmus Klump niet? Het Deense beertje is bij ons beter bekend als Pol. De avonturen van Pol bestaan als sinds 1951 en werden bedacht door Carla en Wilhelm Hansen. 
Na Casterman neemt Silvester de Nederlandstalige uitgaven over met zowel herdrukken als nieuwe verhalen. 

Laten we allemaal aan boord gaan van de goede, oude boot Mary, samen met Pol, Pingo, Pelle, de Admiraal, Pilschat en de papegaai. 

Pol en de vulkaan.
Een losse plank en een kromgeslagen spijker. Een tonnetje peper dat breekt. Het lijken misschien onbeduidende probleempjes, maar voor Pol en zijn vrienden vormen ze het begin van nieuwe en fantastische avonturen, die hen naar een onbekende haven leiden, waar veel geniesd wordt en waar zich diep in een vulkaan een stad zonder licht bevindt. 

Deze uitgave is ideaal voor een nieuw publiek.
Boekgegevens: ISBN 9789463064309, € 6,95 (softcover).

Pol bouwt een boot.
Pol en zijn vriend, Pingo de pingu├»n vinden tijdens een wandeling een vreemd voorwerp, waarvan ze denken dat het een wiel is. Maar de pelikaan Pelle helpt ze uit de droom: het is een roer! Al snel zijn de drie vrienden vastbesloten om een schip te bouwen, waarmee ze op avontuur kunnen gaan…

Silvester geeft deze tijdloze reeks voor de eerste keer integraal en in de oorspronkelijke volgorde uit. Ideaal voor lekker nostalgisch leesplezier.
Boekgegevens: ISBN 9789463064187, € 16,95 (hardcover).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten