dinsdag 16 juli 2019

Amber Blake: thriller van Belgische makelij

Deze zomer is het weer Zomer van het Spannende Boek, in deze periode staan thrillers, spionageverhalen en spannende boeken centraal. En waarom niet de spannende strip? Wel, u krijgt van ons deze leestip in Zomer van de Spannende Strip:  

Amber Blake is een mooie en sterke vrouw...
Net als haar schepper: het Belgische model Jade Lagardère (né Foret).  In het Frans is dit album uitgegeven bij Glénat, in het Nederlands bij Dark Dragon Books en in het Engels bij IDW Publishing. We mogen best trots zijn op dit spannend spionageverhaal van  (deels) Belgische makelij!

Jade Lagardère, met tekeningen van Jackson "Butch" Guice, lanceert een nieuwe sterke heldin met een bewogen verleden. Amber Blake is de beste op school en wordt telkens gerekruteerd zich aan te sluiten bij organisaties die alleen de beste zoeken. Al zal dit niet altijd in haar voordeel uitdraaien.

Op momenten volgen de gebeurtenissen elkaar iets te snel op. Hierdoor hebben we soms het gevoel of dit album, vooral in het begin, in een testfase zit. Gelukkig raken we dit gevoel ook snel weer kwijt. Amber Blake is een echte thriller met veel actie, achtervolgingen en wendingen. Niet echt iets dat het genre zal veranderen, wat ook absoluut niet nodig is want Amber Blake werkt goed zoals het is.  Meer zelfs, want de formule van Amber Blake leent zich perfect tot een reeks spionageverhalen, waarin Amber telkens weer kan tonen dat ze haar mannetje kan staan.

Hou je van een goede thriller? Lees dan zeker Amber Blake
Knap werk van Dark Dragon Books om het verhaal op te pikken. Daar zijn wij jullie eeuwig dankbaar voor!

Boekgegevens:
Lagardère & Guice, Amber Blake, Dark Dragon Books, ISBN 9789460782680 (€24,95)

Afbeeldingen: ©️ Dark Dragon Books, 2019. Design: ©️ Artistieke Bizon, 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten