woensdag 9 september 2020

Op reis met Juliette

 


Juliette in New York is het eerste deel in een nieuwe reeks waarin de titelheldin de lezer op reis neemt. Juliette is een boekenreeks waarin de heldin ons al meenam naar verschillende wereldsteden. In de verstripping van het eerste deel neemt Juliette neemt ons mee naar New York. Deze prachtige uitgave van uitgeverij Kennes is een ideaal reismiddel in deze tijden.

Als u zich de vraag stelt 'welke strip zou ik cadeau kunnen geven?', denk dan zeker aan Juliette in New York.

 

 Ontdek de wereld met Juliette. 

Juliette is 13 jaar en woont in Quebec, haar moeder is een journaliste en neemt haar dochter in de paasvakantie mee naar New York, de stad dat nooit slaapt. Eenmaal in New York ontmoet ze  nieuwe mensen en beleeft ze geweldige avonturen in de stad die nooit slaapt.

Tekenares Émilie Decrock weet het personage sterk in beeld te brengen. Haar leuke illustratieve tekenstijl sluit perfect aan bij de inhoud van deze strip. Het aangename aan de tekenstijl van Émilie Decrock is dat het veelzijdig, kleurrijk,  helder en strak is. In de schattige meisjes van Émilie Decrock kunnen we manga-invloeden waarnemen omgevormd tot haar eigen kleurrijke stijl. 

Juliette in New York is een leerzame en avontuurlijke strip die mikt op een publiek van tienermeisjes. Het personage sluit mooi aan bij dat beoogde publiek. Juliette is een slimme jongedame, vol pit en humor. Deze leuke kinderstrip behandelt thema's als vriendschap, avontuur, moeder-dochterrelaties, liefde en reizen op een vermakelijke wijze.

Tussen het avontuur door krijgt deze lezer informatie over de stad. Dat leerzame karakter van de strip lijkt soms wat overbodig en haalt het je uit het  ritme van het verhaal. Hoewel dit ook kan dienen als welkome afwisseling. Het is ook maar de mening van iemand dat niet binnen het beoogde doelpubliek zit. 

Juliette is een nieuwe reeks van tekenares Émilie Decrock op scenario van Lisette Morival naar de roman van Rose-Line Brasset. In november verschijnt deel 2 die Juliette naar Parijs brengt en in deel 3 bezoekt ze Londen.

Boekgegevens:

Émilie Decrock; Lisette Morival naar de roman van Rose-Line Brasset, Juliette 1: In New York, Kennes, ISBN 9789464006124 (€11,90 Hardcover).


Afbeeldingen: Kennes, 2020


Geen opmerkingen:

Een reactie posten