zaterdag 31 maart 2018

Evil Road: road trip langs Route 66

Verhalen met gepensioneerden en ouderen zijn in de mode, en deze verhalen zijn over het algemeen nogal grappig. Zo ook Evil Road. Deze one-shot, bij Dark Dragon Books, doet ons denken aan de film Duel (1971) van Steven Spielberg en aan Stephen King's Overdrive (1986)
Door Elias Jonkers.
Trek mee op een grappige en avontuurlijke road trip met twee oudere broers in het dynamisch en grafisch sterke Evil Road. Nu uit bij Dark Dragon Books.

Dominique Montfery brengt na Tin Lizzie een tweede verhaal over auto's. Evil Road zit grafisch zeer goed in elkaar, de tekeningen en opmaak zijn zeer dynamisch. Alleen valt het op vlak van scenario wat tegen.

Twee oudere mannen, Bert en Bart, broers, lappen een oude wagen op en vertrekken ermee op road trip. Op een lange rechte weg door de woestijn. Route 66, of eerder Route 666 want het verhaal lijkt een onrealistische kant te hebben: de oude broers worden achtervolgd door iets wat op een demonische sleepwagen lijkt. Is er een logische verklaring? Ze zagen de sleepwagen opbraden en toch komt hij terug... Even lijkt het of de strip de fantastische toer op gaat en beginnen we toch ook wel te twijfelen of het wel een gewone sleepwagen is. 

Er is een verklaring, een heel aannemelijke die we helemaal op het einde van het album krijgen. Meer bepaald in het voorlaatste kader. Dat is jammer, want de afwerking van het verhaal loopt nogal snel waardoor het verhaal ons net niet genoeg opslorpte. Het einde is een kleine tegenvaller in een anders mooie strip. 

Het album leest als een race, waardoor het verhaal voorbij is vooraleer we het echt beseffen. Het was grappig en onderhoudend, zeker een aanrader om met goed weer op een terrasje te lezen. Maar let op als u daarna weer de weg op gaat.

Boekgegevens:
Dominique Montfery, Evil Road, Dark Dragon Books, ISBN 978-94-6078-891-8 (€17,95)


Voor de afbeeldingen: © Dominique Montfery, Dark Dragon Books, 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten