vrijdag 21 september 2018

Futuristische Robbedoes met familiale problemen

In de reeks 'Robbedoes door' is onlangs Stichting Z door Patrice Lebeault en Denis-Pierre Filippi verschenen. In deze scifi-versie vinden we onze helden in een compleet andere setting en staan de personages ver van hun originele versies. De reeks heeft geen nummering meer, maar wie echt wil: dit is nummer 13.

Laat je visueel verrassen door deze futuristische en alternatieve kijk op Robbedoes en Kwabbernoot. 


"In het immense heelal valt een ruimteschip een goederentransport aan. Uit het tuig van de aanvaller komen drie reuzenrobots tevoorschijn. Ze zijn bemand door niemand minder dan de graaf van Rommelgem, Zwendel en Wiebeling (leden van het Fonds Z). Ze hebben het gemunt op de vloeibare lading. De drie heren hebben zowaar een oceaan in hun bezit.
De ambtenaar die deze transactie valideert is agent Robbedoes, de kleinzoon van de graaf. Niemand weet dat Robbedoes, in het geheim, een onderzoek voert naar het Fonds Z. Robbedoes is aardig op weg totdat IJzerlijm - zij is toegetreden tot de rebellen - roet in het eten komt gooien. Wanneer Robbedoes en zijn zus worden gevat komt er hulp uit onverwachte hoek: Kwabbertnoot redt hun hachje!

De futuristische en fantastische kijk op Robbedoes van Lebeault en Filippi staat vol van geweldige uitvindingen en mooie decors. Op dat vlak dus wat lof voor tekenaar Lebeault. Jammer genoeg zijn de personages wat te stijf. De vele gekke voertuigen en machines lijken ontsnapt te zijn uit de reeks Horologiom (eerdere reeks van Lebeault). Scenarist Filippi stelt ons teleur. Het verhaal is te verwarrend en hangt niet echt samen.

Het geheel is bewonderenswaardig en grafisch rijk, maar jammer genoeg niet meer dan dat.

Boekgegevens:
Fabrice Lebeault & Denis-Pierre Filippi, Robbedoes door Lebeault en Filippi: Stichting Z, Dupuis
ISBN 9789031436897 (€9,95)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten