dinsdag 21 juli 2015

Standaard Uitgeverij verwerft Nederlandstalige rechten op Marvel Comics

Standaard Uitgeverij, één van de grootste spelers in Vlaanderen en Nederland, gaat verder met vernieuwing en innovatie.

Eerder lanceerde Standaard Uitgeverij Amoras en in het kielzog van de eerste, kwamen ze met onze eigen superheld J.ROM, beide deden de grondvesten van het Vlaamse striplandschap daveren. Standaard wou daarmee de Vlaamse strip een volwassener en internationale uitstraling geven, zeker wat betreft de superhelden. De Amerikaanse superhelden (Thor, Iron Man, X-Men…) zijn bij ons razend populair. Dit komt mede door de verfilming van de superhelden comics.

Dit jaar pakt Standaard Uitgeverij uit als het nieuwe huis van de Nederlandstalige Marvel Comics. Standaard verwierf de rechten van Panini Comics. Hiermee geeft Standaard Uitgeverij een sterk signaal dat de toon zet voor de toekomst van het striplandschap in Vlaanderen en wereldwijd.
Marvel is de grootste Amerikaanse speler op de stripmarkt, met een market share van 43,16% in juni 2015. DC had in die maand slechts 28% en Image 10,83%. Dit is de top 3 van Amerikaanse stripuitgevers. Marvel is vooral bekend om zijn helden als Spider-Man, Captain America, X-Men, Avengers… En van geweldige kunstenaars als Jack Kirby, Steve Ditko, Joe Simon en de legendarische schrijver-uitgever Stan Lee.


We kunnen het Universum van Marvel volgen vanaf Marvel Now! Op 7 oktober bijten Iron Man, All new X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spiderman de spits af. 
Op 4 november volgen Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine.
De verschijningsfrequentie is om de twee maanden. Het formaat blijft typisch Amerikaans, waardoor de marktverschillen tussen Amerika en Europa nog meer verkleinen. De strips zullen wel iets lijviger zijn: drie nummers (issues) worden gebundeld met extra beeldmateriaal. Ze zullen bestaan uit 72 pagina's en kosten €6,99. 

Marvel staat bekend om de 360°-aanpak op vlak van beleving, en niet alleen Marvel, ook DC en in de toekomst Image Comics. De comics voeden de films, die op hun beurt de perfecte aarde zijn waarop de games en de merchandisingproducten kunnen groeien. Marvel past om die reden bij Standaard Uitgeverij: met initiatieven als Comics Station en Yieha tracht Standaard Uitgeverij ook het universum rond de bestaande klassieke stripreeksen verder uit te bouwen en op die manier het succes van de bestaande stripreeksen het papier te laten overstijgen.De acquisitie van Marvel Comics zal een meerwaarde zijn voor het profiel van Standaard Uitgeverij en voor het Nederlandstalige striplandschap. We kijken naar de toekomst van de wereld van de strip.

De strips zullen te koop en op voorraad zijn bij Standaard Boekhandel.
EJGeen opmerkingen:

Een reactie posten