dinsdag 20 oktober 2015

De vleermuis en de schildpad.

The Dark Knight meets Teenage Mutant Ninja Turtles.

Krang verzint een plan om zich te ontdoen van zowel de Turtles en Shredder door hen te transporteren naar een andere dimensie. Ze landen in de donkere en gevaarlijke straten van Gotham City.  Al snel ontmoeten ze de beroemdste inwoner van Gotham, The Caped Crusader.
De Dark Knight kan wel eens hun enige hoop zijn op het overwinnen van hun vijanden en om weer thuis te geraken. Maar niet voordat ze de geconfronteerd worden met de hele cast aan schurken in Gotham. En dat zijn er een hoop!
De DC/IDW miniserie (6 delen) crossover staat gepland voor november.Deze crossover zet twee wereldwijde pop-iconen naast elkaar.

De zesdelige miniserie zal geschreven worden door James Tynion IV (o.a. Batman Eternal) en getekend door Freddie E. Williams II (Robin, Captain Atom). Teenage Mutant Ninja Turtles co-creator Kevin Eastman en andere kunstenaars zullen variatie covers verzorgen.


Teenage Mutant Ninja Turtles.

Cover TMNT #1, Mirage Studios, 1984
We kennen de Turtles van cartoons, Tv, films, speelgoed en andere gadgets. Maar ze vinden hun oorsprong in de strip. 
De Turtles zagen hun debuut in 1984 als een parodie op de populaire strips van die tijd: teenage, mutants, superhelden en ninja's (zoals Frank Millers Ronin). De Turtles zijn antropomorfe schildpadden en zijn een knipoog naar het toen immens succesvolle Cerebus the Aardvark.
The Turtles werden gecreëerd door Kevin Eastman en Peter Laird. Eastman is tevens de redacteur van het sciencefiction en fanatsy stripsmagazine Heavy Metal, dit is de Amerikaanse versie van het Franse blad Métal Hurlant. Dit Franse blad werd opgericht door o.a. Jean Giraud (Moebius) en toonde werk van grote meesters in de strip, zoals Milo Manara en Enki Bilal.  Heavy Metal toonde werk van Europese stripkunstenaars in de VS.

In 1980 en vroege jaren 1990 kende de Turtles hun hoogtepunt en kende het een wereldwijd succes en roem.

IDW Publishing is de Amerikaanse uitgeven van The Teenage Mutat Ninja Turtles strips.
De Teenage Mutant Ninja Turtles worden in het Nederlands uitgegeven door Dark Dragon Books:
http://www.darkdragonbooks.com/c-2224854/teenage-mutant-ninja-turtles/ 

Batman.

Het debuut van Batman.
Batman werd in 1939 bedacht door Bob Kane en verscheen voor het eerst in Detective Comics #27. Batman was één van de eerste superhelden die het succes van Superman in Action Comics #1 moesten herhalen. Samen met Superman is Batman één van de populairste superhelden ter wereld. Batman wordt steeds weer heruitgevonden, al blijven de ingrediënten grotendeels hetzelfde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten