vrijdag 11 november 2016

Nieuw stripfestival in Lommel

Een nieuw stripfestival? Jazeker: Getekend, Lommel. Dit nieuwe strip- en jeugdboekenfestival vindt plaats op zondag 12 februari 2017. De organisatie zelf noemt het festival ambitieus en wil aandacht spenderen aan strips en jeugdboeken. Net als bij andere stripfestivals zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden en zullen er tekenaars en uitgeverijen aanwezig zijn. En niet onbelangrijk: de inkom is gratis! Noteer dus alvast in uw agenda.

Wat staat er op het programma van Getekend Lommel?
In de aanloop naar het festival zelf kan je al kennismaken met het initiatief aan de hand van een Pop-up store. Deze winkel is een infopunt, winkel voor merchandise en ruimte voor expositie. Deze winkel zal al in december 2016 te bezoeken zijn in centrum Lommel. 

Op 1 februari 2017 zijn er twee lezingen in de bibliotheek van Lommel: De Vlaamse Strip en Strips Verzamelen (19:30).
Op het festival zelf zullen er ook lezingen zijn in CC De Adelberg:
- De Vlaamse strip: 11u.
- Van Aaaaaargh! Tot Zoef!: 14u.

Er zullen tevens meer dan 15 stripauteurs komen signeren, waaronder o.a. Mario Boon, Caryl Strzelecki (o.a. De Gierenclub, samen met Rudi Vranckx) en Barcas. Aanwezige uitgeverijen zijn o.a. Strip2000, Saga, Daedalus en Clavis. Ook het stripkaartspel Drawn! heeft er een stand net als de Syntra stripopleiding...
Voor kinderen zal er ook vanalles te doen zijn zoals workshops, knutsel- en tekenhoek, grime...

Stripbier!
Brouwerij Amai heeft speciaal voor het festival een exclusief stripbier gebrouwen: ne getekende Loemelaer, met bijbehorend glas. De horeca zal dus ook betrokken worden bij het festival.


Locatie.
CC De Adelberg
Adelbergpark 1
Lommel

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar dit nieuwe festival. Na afloop van Getekend, Lommel kan u dan ook een Gestript!-verslag verwachten.

U kan meer info vinden op: Getekend, Lommel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten