woensdag 13 juni 2018

Zomerleestips voor jongeren 1

De zomervakantie staat weer voor de deur! Hoog tijd dus voor enkele suggesties om onze jeugdige lezers bezig te houden tijdens deze twee zalige maanden.

Monsterallergie.

In 2006 verscheen er op Nickelodeon de tekenfilmreeks Monster Allergy, gebaseerd op de gelijknamige Italiaanse stripreeks van Fransesco Artibani en Katja Centomo. Drie jaar eerder bracht Soleil één Nederlandstalig album uit, verder niets meer. Nu is het aan Uitgeverij De Fontein om weer nieuw leven te blazen in deze leuke jeugdreeks.

Een grappige en leuke griezelkomedie met prachtig tekenwerk. Monsterallergie is ideaal leesvoer voor jong en oud. Knappe uitgave van Uitgeverij De Fontein!
Monsterallergie: Een griezelkomedie bundelt als hardcover 6 delen (280 pagina's) voor slechts €15. Het verhaal is erg leuk, plezierig, zot en vol taalgrappen. De vele monsters doen wat denken aan Lise op Monstereiland. De tekenstijl is vlot en aangenaam en de kleuren warm.

Monsterallergie mikt dan wel op een jeugdig publiek (7-12), maar is eigenlijk gewoon ideaal voor iedereen. 

Boekgegevens: 
Francesco Artibani & Katja Centomo, Monsterallergie: Een griezelkomedie, Uitgeverij De Fontein,
ISBN 9789026145322 (€15). 

Dog Man.

Dog Man is een nieuwe graphic novel-reeks van Dav Pilkey, de bedenker van Kapitein Onderbroek. De Nederlandse editie is verschenen bij Uitgeverij Condor, een nieuwe kinderboekenuitgeverij en onderdeel van WPG Kindermedia. De uitgeverij richt zich op fictie en non-fictie boeken voor kinderen tussen zeven en twaalf jaar. 

Weet je niet wat te lezen deze zomer? Ontdek dan Dog Man: een geheel nieuwe misdaadbestrijdende sensatie!

Eén van hun eerste titels is meteen een bestseller uit Amerika en is al in vijftien talen vertaald. Dog Man is een boek boordevol fantasie en humor waarin een held - half hond, half man - tegen een boosaardige kat strijdt.

Dav Pilkey toont met dit boek (en met Kapitein Onderbroek) hoe tekeningen en humor in boeken helpen bij het lezen. Vooral als het wat minder gaat, zoals hij zelf heeft ervaren, want Pilkey heeft zelf dyslexie. 

Er is geen enkele rechte lijn in dit boek. Het lijkt wel een boek door kinderenhanden. Dat is de kracht van dit boek: het is op het niveau van kinderen geschreven. 
De tekenstijl is licht, vereenvoudigd, vreugdevol en misschien zelfs wat sullig, wat in dit geval een groot compliment is. De eenvoudige stijl past bij het knotsgekke en originele avontuur. 

Grappig, charmant en vreugdevol (of eerder hondsdol?). Dit is een boek dat nog jarenlang zal meegaan en lezers van elke leeftijd zullen van begin tot einde lachen. 

Engelse website: http://www.pilkey.com/series/dog-man

Boekgegevens: 
Dav Pilkey, Dog Man, Uitgeverij Condor, ISBN 9789492899019 (€14,99)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten