maandag 17 april 2017

Nieuwe Asterix aangekondigd

Op de jeugdboekenbeurs in Bologna werd het nieuwe avontuur van Asterix voorgesteld. In het 37e album trekt de Galliër samen met zijn onafscheidelijke vriend door het antieke Italië. Ook dit deel is van de hand van het 'nieuwe' duo Ferri en Conrad. Wij geven u alvast een inkijk.
Door Elias Jonkers.


Onze vrienden storten zich in Asterix en de race door de Laars weer in een spannend avontuur en maken ze kennis met een verrassend antiek Italië.


Dat Obelix in dit album een pertinente rol zal spelen werd al eerder bekendgemaakt door de uitgever met een speciale introductiepagina (zie onderaan artikel). Hoewel Asterix en Obelix al eerder in Rome geweest zijn, bleef het Italiaanse schiereiland onbekend. Maar daar komt nu verandering in!

In Asterix en de race door de Laars gaan trekken onze twee helden door het Italië van Caesar. Maar tot onbehagen van Obelix zien ze zo weinig Romeinen in Italië. Logisch verklaard Asterix, want net als in Gallië bestaat Italië in die tijd uit verschillende volkeren. En deze volkeren willen liever hun onafhankelijkheid bewaren tegenover Rome. Terwijl Caesar juist droomt van een verenigd Italië. 

Volgens scenarist Jean-Yves Ferri werden er nog nooit zo veel personages opgevoerd als in dit album. Asterix en Obelix trekken dan ook door heel wat streken tijdens hun race. Maar waarom Italië?
Scenarist Ferri verklaard dat Italië niet alleen Caesar, Rome en het Colosseum is. Het is dus tijd dat Asterix en Obelix een beter idee krijgen van hoe Italië in hun tijd er uit zag (en wij dus ook). Een idee dat Albert Uderzo (de oorspronkelijke tekenaar) wel leuk zal vinden, want zijn familie komt uit Venetië. Wie weet ontmoeten we wel een voorouder van Uderzo in het nieuwe album.
Uderzo viert trouwens dit jaar zijn 90e verjaardag. 

Het 37e album zal vanaf 19 oktober te koop zijn en wordt in meer dan 20 talen vertaald. De eerste druk kent een oplage van meer dan 4 miljoen exemplaren. Van het vorige deel (#36: De Papyrus van Caesar) kende een eerste oplage van 5 miljoen exemplaren. In totaal werden er wereldwijd zo'n 370 miljoen exemplaren verkocht van De Avonturen van Asterix.


Boekgegevens:
Ferri & Conrad, De Avonturen van Asterix 37: De race door de Laars, Les Editions Albert René. Te koop vanaf 19 oktober 2017.

Voor de afbeeldingen: © Jean-Yves Ferri & Didier Conrad, Les Editions Albert René/ Hachette Livre, 2017. www.asterix.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten