dinsdag 13 februari 2018

Een spooktaculair avontuur met Emilia Hoektand

Ga je mee op avontuur met Emilia Hoektand? Je moet wel één ding weten, Emilia is een vampier en ze houdt van knuffelen met Pulpje, haar pompoenhuisdier. Welkom in de wondere wereld van Nocturnië. 

Emilia Hoektand is een goed bedacht verhaal, heel grappig, met prachtige illustraties en briljante eigenzinnige personages. Emilia Hoektand zou de nieuwe favoriete vampier van iedereen moeten zijn! Ideaal voor kinderen van zeven tot negen jaar.

Emilia Hoektand is een nieuwe reeks jeugdboeken van Laura Ellen Anderson (o.a. Heksenheibel) en het tweede solo-project van deze Britse illustratrice. Haar eerste is Ik wil geen krullen!, uitgegeven bij Memphis Belle. Samen met auteur David Solomons heeft Anderson My Brother is a Superhero op haar naam staan. Dit boek is in 2015 uitgegeven bij Gottmer als Mijn broer is een superheld. 

Het tekenwerk van Anderson is geweldig schattig, leuk, doeltreffend en met oog voor detail. Elk personage is voorzien van een eigen kostuum en uitdrukking. Anderson weet perfect de persoonlijkheid van haar personages te vangen.
De taal en woordgrappen in het boek zijn geniaal, zoals de DiePhone, Squashy, The Great British Carve Off, Eau de Decay... De vertaling is ontzettend goed gelukt. 

Het eerste deel in deze reeks is Emilia Hoektand en het Bibberbal
Het Bibberbal is de jaarlijkse traditie van de familie Hoektand. Deze bestaat uit gravin Frivolien, graaf Draak en natuurlijk Emilia. Maar Emilia wil eigenlijk niet naar het bal, ze wil liever rondhangen met haar vrienden, Floor Van der Graaf, Heintje Verdoodt (die gek is op zijn DiePhone) en Pulpje (Squashy). Emilia wil liever niet verdergaan met de traditie van het bal, maar Pompoenkunde studeren. 
Wanneer prins Tangijn, de verwende prins van Nocturnië, Pulpje gevangen neemt, moet Emilia een gewaagde reddingsoperatie ondernemen. Daarbij stoten zij en haar vrienden op enkele geheimen in het Koninkrijk van de Duisternis, waar niets is wat het lijkt… 

Emilia Hoektand en het Bibberbal is een geweldig leuk verhaal en de cover is zeer aantrekkelijk. Het boek bestaat uit 20 korte hoofdstukken en heeft 216 pagina's. 
Het boek begint met een kaart van Nocturnië, en wanneer een boek zo'n kaarten bevat ben ik meestal al verkocht. Dit geeft toch een indruk dat de auteur goed nagedacht heeft over de wereld die we gaan betreden. 

De Engelse uitgever, Egmont, heeft om de Emilia-ervaring volledig te maken een lessenpakket opgesteld. Dit is gratis te downloaden via hun website. Een echte aanrader voor leerkrachten! Voorlopig is het wel enkel verkrijgbaar in het Engels. Het maken van didactisch materiaal bij strips en (jeugd)boeken is een fenomeen dat nog moet overwaaien naar bij ons.

Boekgegevens:
Anderson, Emilia Hoektand en het Bibberbal, Blloan Junior, ISBN 9789403201917 (€13,99)Voor de afbeeldingen © 2017 Laura Ellen Anderson & © 2018 Ballon Media.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten