vrijdag 2 februari 2018

Een wereld vol fantasie: Super Kaka.

Toen we voor het eerst hoorden dat Silvester een nieuwe reeks met de titel Super Kaka ging uitgeven, konden we een lach niet onderdrukken. Zo'n titel laat ook niets anders toe. Even later kregen we de tekeningen in een voorpublicatie onder ogen en moesten we toegeven dat zowel de tekenstijl van Stan Silas als het begin van het eerste deel best wel goed zijn. 
Door Elias Jonkers.

Welkom in de bijzondere wereld van Super Kaka, waar avontuur, absurditeit en humor hand in hand gaan. Het verhaal is ontzettend leuk en de tekenstijl van Stan Silas is gewoon onberispelijk.
We wisten niet goed wat we juist konden verwachten op inhoudelijk vlak, want met zo'n titel kan je veel kanten uitgaan. 

Het verhaal gaat over Luca, die niets liever wil dan te worden toegelaten aan de prestigieuze Imagi-school. Vorig jaar was het net niet gelukt, maar dit jaar zeker wel! Om toegelaten te worden moeten de leerlingen hun dromen werkelijkheid laten worden. De jonge Luca kan niets anders bedenken dan een drol met een cape: Super Kaka! Maar er is meer: zijn droombeeld ruikt naar aardbeien... 

Scenarist Davy Mourier (La Petite Mort) en tekenaar Stan Silas (La vie de Norman) hebben een bijzondere en goed doordachte wereld geschapen met leuke personages, verrassende humor, avontuur, absurditeit en vooral veel verbeeldingskracht. De auteurs slagen er verder in om een strip te maken die vlot leest, maar naast de fantasie toch ook enkele thema's rond opgroeien en naar school gaan aanraakt. 


De tekenstijl van Stan Silas is heel doeltreffend en helder. Het voelt aan als manga, laten we zeggen Europese manga. Vooral Luca is een schattig jongetje dat zich sterk weet te houden. Zowel de personages, fantasiewezens en setting zijn mooi in beeld gebracht. 

En die lach van in het begin? Die kunnen we nog altijd niet onderdrukken, want het album brengt je gewoon keihard aan het lachen. En dat is toch de bedoeling, lijkt mij! Laten we hier nog even vermelden dat je een boek niet altijd moet beoordelen op de cover (hoewel daar niets op aan te merken is). 
Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar is een geslaagde, frisse, levendige en aangename strip. We zullen met plezier het vervolg van de avonturen van Super Kaka afwachten.

Boekgegevens:
Mourier; Silas; Sierro, Super Kaka 1: Een nieuw schooljaar, Silvester, ISBN 978-94-6306-355-5 (€6,95)


PS, voor de mensen bij Silvester: Bij de Franse versie konden we de geur van Super Kaka ruiken via een speciale sticker en zaten er op het einde van het album verzamelkaarten. Deze kleine extra's voegen een speelse kant toe aan een al erg leuke strip. Jammer dat dit niet bij de Nederlandse vertaling zit. 

Voor de afbeeldingen: © Mourier, Silas & Sierro, Silvester, 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten