zaterdag 26 mei 2018

Zang der Runen 1: De Eerste Huid

Van Le Chant des Runes zijn bij de Franstalige uitgever Glénat al twee delen verschenen. De vertaling verschijnt bij INdruk, de uitgeverij van stripwinkel Alex in Berchem. De reeks verschijnt bij hen in hardcover.

Runberg en Poupard geven ons een fantastische thriller, een fantasiethriller, in de traditie van de succesvolle Scandinavische misdaadromans.

Eva Sundström is inspecteur bij de criminele politie van Stockholm. Zolang ze leeft heeft ze altijd in de Zweedse hoofdstad gewoond. Ze is een uitstekende inspecteur.  
Josef Wörg is archeoloog en gespecialiseerd in de Vikingbeschaving, haar mythologie en haar runen. 
Een man afkomstig van het noorden van Zweden, afgelegen en waar geesten en magie nog deel uitmaken van het leven. De twee tegenpolen zullen moeten samenwerken om een mysterieuze zaak op te lossen: de onheilspellende verdwijning van een popster, vergezeld van runensymbolen geschreven in bloed. Wat blijkt? Magische wezens bestaan en ze leven onder ons.

Scenarist Sylvain Runberg (Orbital, Warship Jolly Roger, Millenium) weet met een paar pagina's het publiek te boeien. Voor Zang der Runen lijkt het wel of Runberg een huwelijk voorstelde tussen zijn andere reeksen: Millennium (ook in Zweden) en De aantekeningen van Darwin (met magische wezens). 

Tekenaar Jean-Charles Poupard (Jack the Ripper) levert opnieuw werk van hoge stand: een sterke realistische stijl, de sfeer, actie en expressieve gezichten. Alles bij elkaar is Zang der Runen 1 een interessante strip op grafisch en verhalend niveau.

Boekgegevens:
Runberg & Poupard, Zang der Runen 1: De Eerste Huid, INdruk, ISBN  9789491366383 (€16,95)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten