woensdag 3 oktober 2018

De oorlog winnen

De oorlog winnen is een stripbewerking van de gelijknamige roman van Jean-Philippe Jaworski (verschenen in 2009) door Frédéric Genêt, bekend van de Samurai-reeks. Ciudalia is deze week verschenen bij Le Lombard en zou het eerste deel van vijf zijn in de nieuwe reeks De oorlog winnen.

In dit eerste deel volgen we huurmoordenaar Benvenuto, die na een schijnbaar gemakkelijke opdracht in de problemen komt. De oorlog winnen laat ons kennismaken met een wereld geïnspireerd op de Italiaanse renaissance en fantasy. Een doeltreffende combinatie!

Wanneer huurmoordenaar Benvenuto Gesufal een schijnbaar eenvoudige opdracht krijgt, pakt deze anders uit dan verwacht. Zijn prooi draagt immers een maliënkolder en zijn bediende is dan ook nog eens een magiër. Deze keer wordt de jager de prooi en bevindt Benvenuto zich in een politiek complot. Een complot met wortels in het verleden, een verleden waar Benvenuto deel van uitmaakte. 

Frédéric Genêt schuift met deze reeks een stevig heroïsch fantasy-verhaal naar voren. De setting doet denken aan het Italië tijdens de renaissance. Zelfs de benaming voor de machthebbers van de republiek Ciudalian, podestà, was in Italië de term voor hoge ambtenaren in de steden. Het verhaal speelt zich af in de stad Ciudalia, waarvoor de Italiaanse republieken model stonden. Door de setting zouden we De oorlog winnen kunnen omschrijven als renaissance-fantasy. 

Het verhaal speelt zich afwisselend in het heden en het verleden van Benvenuto af. De flashbacks zijn visueel wel te onderscheidden, maar in het begin is het toch even zoeken wie wie is en is het wat moeilijk om te volgen. Maar het verhaal grijpt aan en alles valt uiteindelijk in de plooi. De tekenstijl van Genêt is helder en realistisch, knap werk! 

De oorlog winnen, Boek 1: Ciudalia is ideaal voor liefhebbers van fantasy en avonturenverhalen. 

Boekgegevens: 
Genêt & Jaworski, De oorlog winnen: Boek 1: Ciudalia, Le Lombard, ISBN 9789064211508 (€7,95).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten