donderdag 3 december 2015

Onlangs verschenen: Minions 2

 Evil Panic: over bananen, gelato en Evil Minions.


Ook nummer twee van de Minions in stripvorm zit vol met absurde humor voor alle leeftijden. De kleine gele mannetjes zijn sinds de eerste film Despicable Me een helse hype. Een hype die in 2015 verder gezet werd met hun eigen film en deel één van de strips, Banana.

In deel 2 dreigt er gevaar voor de Minions en moeten ze opereren als één geweldige bananamachine. Zullen de Minions het kunnen om even niet alleen aan zichzelf te denken?
Het zal wel moeten want de Evil Minions bedreigen het vredige bestaan van de Minions.
Hoewel vredig? De Minions maken nog altijd ruzie met elkaar over wie de banaan als eerste mag opeten en laten alles vallen voor een ijsje.
Terwijl de ene Minion uit alle macht de woning probeert schoon te krijgen, probeert een ander een kokosnoot open te krijgen. 
Ook deze keer voeren de Minions hun taken uit met de grootste vindingrijkheid. Hoewel de Minions wel creatief zijn, denken ze niet altijd na over de gevolgen van hun daden.

De Evil Minions zijn paarse genetisch gemanipuleerde Minions door het PX-41 serum. We kennen ze van de film Despicable Me 2.

Dit album is net als de eerste in de vorm van een stop-comic: korte visuele grappen van één pagina met als rode draad doorheen het album het gevaar voor de Evil Minions. 
De double-page spread (dubbele pagina verspreiding is één scene verspreid over twee pagina's.) op het begin en einde van het album zorgen er voor dat de cirkel mooi rond is: 
  • begin: dreiging van de Evil Minions 
  • einde: het episch gevecht tussen de goede en kwade Minions
Laat je ook nu weer overspoelen door het gele gevaar. De Minions are definitely here to stay!

Wist-je-datje:
Een Minion maakt een cameo in een andere film van Illumintion Entertainment: The Lorax.

Boekgegevens:
Renaud Collin; Stéphane Lapuss, Minions 2. Evil Panic, Dupuis, ISBN 9789031433834 (€ 6,50)
 

EJGeen opmerkingen:

Een reactie posten