dinsdag 8 december 2015

Reis mee naar The Force Awakens

Al decennialang weet de Star Wars-saga ons te boeien. In de aanloop naar de release van de nieuwe film The Force Awakens ontdekt een volgende generatie a galaxy far, far away. Ik zet alles nog eens voor jullie op een rij.

Met de release van The Force Awakens in het vooruitzicht bracht Disney de laatste maanden de serie Journey to Star Wars: The Force Awakens uit, boeken en strips met inhoud die betrekking heeft tot de nieuwe film. Deze verhalen maken officieel onderdeel uit van de Star Wars canon. 
De verhalen uit de boeken en strips geven een bijzonder perspectief op personages en gebeurtenissen die tussen en na de oorspronkelijke films plaatsvinden.

Marvel Comics.
Omdat Star Wars nu eigendom is van Disney, is het niet meer dan normaal dat Marvel opnieuw de Star Wars strips uitbrengt. 

Marvel startte met de lopende serie Star Wars. Nummers 1 tot 6 werden gebundeld in de trade paperback Skywalker Strikes, in het Nederlands uitgegeven door Dark Dragon Books als Star Wars: Skywalker slaat toe 1
In dit deel volgen we onze helden na de vernietiging van de Death Star. Maar het keizerrijk is nog niet verslagen en de Rebellen moeten verder strijden tegen het Rijk en Darth Vader.
Maar wat als Darth Vader leert wie de jonge piloot was die de Death Star opblies en zijn force-sensitivity ontdekt? Vader opent de jacht op Luke. Hoe dat afloopt lees je in deel 2.

De tweede lopende serie is Star Wars: Darth Vader. Dark Dragon Books zal deze ook in het Nederlands uitbrengen. 
Na de vernietiging van de Death Star is Vader in ongenade gevallen bij de keizer. Maar Vader heeft zo zijn eigen agenda. Deze serie sluit naadloos aan op Star Wars (Skywalker Strikes).

De andere lopende serie is Star Wars: Kanan. Deze reeks volgt de jonge padawan Caleb Dume na het overleven van Order 66. Wij kennen Caleb beter als Kanan Jarrus, de held uit de Disney animatiereeks Star Wars: Rebels.

Eén van de miniseries is Star Wars: Princess Leia. De Nederlandse vertaling zal in maart bij Dark Dragon Books verschijnen. 
In deze miniserie van 5 delen volgen we Leia na de vernietiging van haar thuisplaneet Alderaan. Ze is haar volk en cultuur kwijt. Dus gaat Leia op zoek naar meer overlevenden van de planeet Alderaan. 

We hebben al lang gezien dat C-3PO een rode arm heeft. Maar hoe komt 3PO aan deze rode arm? 
Dat lezen we in de one-shot Star Wars Special: C-3PO. In april zal deze bij Dark Dragon Books verschijnen. 

Star Wars: Shattered Empire begint direct waar Episode VI: Return of the Jedi eindigde. De keizer is dood, de Death Star opgeblazen maar het Keizerrijk is nog niet verslagen. De officieren krijgen nog steeds bevelen van... de keizer. 
In deze miniserie leren we o.a. de ouders van Poe Dameron, één van de beste piloten uit The Force Awakens kennen. Zijn vader, Kes Dameron, was een sergeant onder generaal Han Solo en zijn moeder, Shara Bey, was een piloot en luitenant die o.a. samen met Luke Skywalker op missie ging. 
Na deze laatste missie met Luke ging het stel op Yavin 4 wonen. Daar bij hun huis plantten ze een Force-gevoelige boom die eens in het hart Jedi Temple op Coruscant woonde.


Met deze strips bent u helemaal klaar voor Star Wars: The Force Awakens!

EJ

Covers en previews:Pagina uit: Princess Leia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten