donderdag 26 januari 2017

Assassins, Tempeliers en nazi's

Assassin's Creed is een immense mediafranchise die zijn oorsprong kende toen in 2007 het eerste computerspel in de reeks uitkwam. Er zijn tot op heden 17 computergames verschenen en het verhaal gaat nog verder in boeken, film en strips. De franchise speelt zich af in een fictieve geschiedenis met gebeurtenissen uit de werkelijke geschiedenis. De strijd tussen de Assassijnen en de Tempeliers staat centraal in het verhaal. 
Door Elias Jonkers.In de wereld van Assassin's Creed vechten de Assassijnen voor vrede en vrije wil en strijden de Tempeliers voor orde en controle. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hitler een compagnon van de Tempeliers. Door hun steun kon Hitler de macht grijpen en de oorlog verklaren aan de rest van Europa. Maar in werkelijkheid was de oorlog slechts een manier van de Tempeliers om het volk onder hun controle te houden. 


Het is in die tijd dat het verhaal van Assassin's Creed Conspiracies zich afspeelt. In het eerste deel, Die Glocke, infiltreert Eddie Grom binnen het Derde Rijk om zo de plannen voor het maken van een atoombom te verijdelen. Maar is het de Tempeliers daar wel om te doen? 
In de eerste helft van de 20ste eeuw bestond er in Duitsland een organisatie die zich bezighield met het occulte: de Thule-Gesellschaft. De partij van Hitler kende zijn oorsprong in dit gezelschap en heel wat van de kopstukken onder Hitler haalden inspiratie uit deze loge. Volgens de legende zou dit gesellschaft onder Heinrich Himmler via geheime wetenschap op zoek geweest zijn naar superwapens. Die Glocke zou zo een van die experimenten zijn. 

Assassin's Creed Conspiracies 1: Die Glocke is een nieuwe cyclus van scenarist Guillaume Dorison (De Kleine Prins, Krijgsheren) en tekenaar Jean-Baptiste Hostache (Sneeuw-Het begin, Krijgsheren). Zij introduceren een nieuwe Assassijn in een nieuwe tijd en avontuur. De achtergrond van dit avontuur is jammer genoeg al meerdere keren gebruikt: de nazi's die geheime experimenten doen. Nu wordt deze wereld gelinkt aan die van het ingewikkelde verhaal van de Assassin's Creed franchise. Leuk entertainment, maar geen hoogvlieger, zeker als je niets kent van Assassin's Creed. 

Boekgegevens:
Dorison & Hostache, Assassin's Creed Conspiracies 1: Die Glocke, ISBN 9789462104747 (€7,95)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten