zondag 31 december 2017

Leestips om de vakantie door te komen

Kerstvakantie? Of wil u volgende week wat uitrusten van al het feesten? Wij geven u alvast wat leestips:

Serpieri's Western Collectie: Vervloekt goud.

In dit wondermooie verzamelalbum staan 11 westernverhalen van een van de meesters van de Italiaanse strip: Paolo Eleuteri Serpieri (Druuna). Serpieri weet met getrouwe tekeningen spannende verhalen neer te zetten uit het Wilde Westen. Sjamanen, goudzoekers, soldaten en mysterieuze indianen komen allemaal aan bod in de Westernverhalen van Serpieri en schetst zo een duister en magisch western. 
Deze prachtige uitgave bij Dark Dragon Books is zijn geld helemaal waard. Het is een verzameling van intense en spannende westernverhalen van Serpieri, de meester van de Italiaanse strip. Boekgegevens: Serpieri, Serpieri’s Western Collectie 1: Vervloekt goud, Dark Dragon Books, ISBN: 978-94-6078-754-6 (€ 29,95)


De Vorsers 1: Ferraris, 1512 - Van Lood naar Goud. 

Uit de cover dachten we eerst dat het om een magisch verhaal gaat, maar eigenlijk is het een misdaadverhaal met een Sherlock Holmes uit de renaissance. De Poolse astronoom Nicolas Copernicus keert terug naar de universiteit te Ferraris, Italië. Samen met de jonge en iets wat arrogante Paracelsus lossen de twee een moord op. 

De Vorsers is een spannend misdaadverhaal in een historische setting. Leuk om te lezen!
Boekgegevens: Blengino, Carloni & Isambert, De Vorsers 1: Ferraris, 1512 - Van Lood naar Goud, Daedalus, ISBN 978-90-8810-822-8 (€8,95) 


Ravian door... ShingouzLooz Inc.

Bij uitgeverij Dargaud geven ze ondertussen alle delen van Ravian uit in mooie dikke integrale uitgaven. De 22 delen van de reeks (1973-2010) worden gebundeld in 7 hardcovers en kregen een nieuwe vertaling en lettering mee.
En er is meer... bij Dargaud zijn ze begonnen aan een  collectie Valérian Vu par... waarin Marnu Larcenet (Dagelijkse worsteling) in 2011 een eerste album publiceerde. ShingouzLooz Inc. is van Mathieu Lauffray (Long John Silver)  op scenario van Wilfrid Lupano (o.a. Krasse Knarren).

ShingousLooz Inc. is het nieuwe bedrijf van de Shingoos en het ondeugende trio raakt het al kwijt bij een spel kaarten. Maar er is meer: het bedrijf is eigenaar van de aarde geworden. Het is aan Ravian en Laureline om de aarde terug in handen van Galaxity te brengen. Een leuk verhaal om te lezen, maar niet bepaald een hoogvlieger. Het tekenwerk is knap maar de grote Lupano stelt ons een klein beetje teleur met dit verhaal.

Boekgegevens: Lupano & Lauffray, Ravian door...: ShingouzLooz Inc., Dargaud, ISBN 978-90-8558-503-9 (€7,95)

Alice Matheson 4: Wie is Morgan Skinner?

Het zombiegenre is populair in de stripwereld. We kunnen al genieten van reeksen als Walking Dead, Zombies, Night of the Living Dead en, dankzij uitgeverij Daedalus, nu ook van de conceptreeks Alice Matheson, bedacht door Jean-Luc Istin. Het moet je maar overkomen: je bent een seriemoordenaar, maar je slachtoffers willen niet dood blijven. Dat is het lot van verpleegster Alice. 

Recensie van de vorige delen: 1: Dag Z en 2: De moordenaar in mij.

In het derde deel, Red Amy! duikt er plots een bekende uit het verleden van Alice op: Amy en zij heeft de hulp van Alice nodig. In het ziekenhuis gaan ze verder met het onderzoeken van het zombie-virus.

Het vierde deel legt de focus op de directeur van het ziekenhuis. Wat heeft hij te verbergen? En waarom toont Skinner ineens zo veel interesse in de gezondheid van een baby? Alice ontdekt het geheim van Skinner en op zijn beurt heeft Skinner door wat Alice doet: patiënten ombrengen. Ondertussen onderzoeken de mensen in het ziekenhuis de mogelijkheid om de zombies in te zetten als soldaten.  

Alice Matheson is meer dan de zoveelste zombiestrip, het focust op goed uitgewerkte personages en de verpleegster als seriemoordenaar is een originele insteek, dat jammer genoeg in het echte leven wel voorkomt. Hoewel elk deel een andere tekenaar heeft, blijft de kwaliteit gelijk. 
De reeks blijft zeer sterk en stelt nog steeds niet teleur!
Boekgegevens: Betbeder & Pietrobon, Alice Matheson 4: Wie is Morgan Skinner?, Daedalus, ISBN 978-90-8810-832-7 (€8,95)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten