zondag 13 september 2015

Gele bananenhumor

Dit artikel verscheen in de Boekenkrant nr.9, september 2015, p.32.
Op de website van de Boekenkrant: http://www.boekenkrant.com/gele-bananenhumor/

‘Ba-ba-ba-ba-ba-nana…’ zingen de Minions in hun lofzang aan de banaan in hun banana-song. Dit album is een ode aan humor voor groot en klein. Een ideaal geschenk aan het begin van de vakantie.

Door Elias Jonkers.

De Minions, de kleine gele mannetjes met hun eigen taal en gebruiken, krijgen na hun film nu ook een stripreeks nadat ze wereldbekend zijn geworden door hun rol in de Despicable Me-films. De kleine mannetjes belanden voortdurend in hilarische situaties en voeren hun taken uit met een grote vindingrijkheid die niet altijd het gehoopte resultaat geeft.
Het album is een gag of stop-comic. In een stop-comic wordt een grap visueel uitgewerkt op één pagina. De korte verhaaltjes in dit album zorgen voor een amusante afleiding.
We krijgen, als lezer, een inkijk in de wereld van de Minions. Zij leven onder de grond in een doolhof van kamers en experimentruimtes. De ene Minion komt op sollicitatiegesprek, terwijl de andere in alle rust zijn banaan probeert te eten. De ene keer probeert een Minion een goed verslag te schrijven, dan weer proberen ze elkaar schaakmat te zetten.
De verhalen eindigen vaak op een verassend einde dat niemand zag aankomen. Een beetje zoals de Minions zelfs: onvoorspelbaar maar ongelooflijk grappig.
De lezer wordt volledig in de wereld van de Minions gezogen waardoor je zelfs de grappige geluidjes, waaruit de Minions-taal bestaat, gaat horen.

De Minions zijn sinds de eerste film van Despicable Me een helse internethype: ze worden bekeken door miljoenen mensen en ze zijn haast niet uit het staatbeeld weg te denken. Hun eenvoud maakt hen zo begeerlijk en dat is de kracht van dit album: eenvoudige verhalen die je doen dubbelplooien van plezier.

Minions 1. Banana! is een must have voor zowel de allerkleinsten als volwassenen waarin je kennis maakt met de leefwereld van de Minions vol absurde situaties.

Boekgegevens:
Renaud Collin; Didier Ah-Koon, Minions 1. Banana!, Dupuis, ISBN 9789031433629 (€ 6,50)


 Het artikel:

EJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten