maandag 28 september 2015

Nieuw bij Dark Dragon: Engel/Duvel


Grappig, ondeugend en oh zo menselijk.

We kennen allemaal het gezegde dat tegenpolen elkaar aantrekken. Maar is dat ook waar? In het geval van Angelina en Damian wel. Angelina is een mooie engel en Damian een schriele duivel. En toch houden ze ontzettend veel van elkaar. Met Engel / Duvel van Mirka Andolfo is er bij Dark Dragon Books een album verschenen om van te genieten, zowel van het verhaal als van de tekeningen.
Door: Elias Jonkers

Wanneer Damian in het gezelschap verkeert van deze bevallige blondine kan hij maar aan één ding denken: haar in bed krijgen.
Ware het niet dat Angelina haar maagdelijkheid wil behouden tot ze getrouwd is. De altijd opgewonden Damian krijgt het nog moeilijk want het rondborstige engelenmeisje speelt haar rol glansrijk. Haar maagdelijkheid is haar immers heilig!
Oorspronkelijk was zijn plan om met Angelina een onenightstand te beleven, maar na zeven jaar zijn ze nog altijd samen en is Damian nog altijd aan het wachten.
 Aan trouwen als oplossing denkt de duivel niet. Hij is immers een duivel en die gaan niet naar de kerk! Angelina is dan weer zo naïef dat ze de signalen niet altijd begrijpt.
 Vreemde stellen komen wel meer voor in de wereld van de strip. Dit toont ons dat de wegen van de liefde ondoorgrondelijk zijn en kunnen leiden tot bizarre verbintenissen. Hier past het citaat van Goethe:
'De enige echte liefde is de onmogelijke liefde.'
Hoewel beide hoofdpersonages geen aardse wezens zijn, komen hun avonturen toch heel dicht bij het dagelijkse leven van een mens. Damian slijt zijn dagen met o.a. videogames spelen, romantische films kijken en zelfs met Angelina en haar vriendinnen make-upsessies houden…
De altijd opgewonden duivel en het naïeve engeltje maken het verhaal grappig en ondeugend. Ondanks de verwijzingen naar seks en de vele borsten gaat het verhaal nergens te ver en wordt het niet vulgair.
Originele tekening van Mirka Andolfo
Het album is opgebouwd als een spiegel. Het begin vertelt over hoe Damian Angelina ontmoet en over zijn eerste idee om haar enkel te ontmaagden. Wat dan volgt zijn korte episodes van telkens één pagina. Op het einde van het boek krijgen we weer een langere episode met als toepasselijke titel: ‘Gaat het dat toch gebeuren?’

Damian doet ons denken aan Wolfie van de Red Hot Riding Hood tekenfilm van de legendarische Tex Avery. De arme wolf staat ook helemaal in vuur en vlam voor de mooie Riding Hood. Net als Angelina laat de kledij van Riding Hood niet veel aan de verbeelding over.
Als lezer kom je helemaal in het verhaal en laat je niet meer los zodat de bijhorende geluidseffecten van onomatopeeën als ‘Boing’, ‘Argh’ en ‘Gnik’ zich automatisch gaan afspelen in het hoofd van de lezer.
Net als het verhaal zijn de tekeningen van Mirka Andolfo ondeugend, soepel en duidelijk. Alles aan de tekeningen klopt. De stijl doet enerzijds denken aan bishoujo – de Japanse term voor jonge en mooie meisjes – die vaak voorkomt in manga en anime. 

Aan de andere kant doet de stijl denken aan de Good girl art, zoals bij The Rocketeer-bedenker Dave Stevens, en Pin-up tekeningen zoals die van Gil Elvgren. Sensueel, verleidelijk maar nooit vulgair.

Boekgegevens:
Mirka Andolfo, Engel / Duvel. Deel 1: Inferno, Dark Dragon Books, ISBN 9789460783654 (€ 8,95)

Deel 2: Vagevuur wordt verwacht voor februari 2016. EJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten