zondag 17 januari 2016

Binnenkort verkrijgbaar: nieuwe Barbara Stok

Barbara Stok is vooral bekend van haar Vincent, over Vincent van Gogh. Van deze graphic novel zijn al wereldwijd 10 000 exemplaren verkocht. Haar nieuwe graphic novel, Toch een geluk, mogen we verwachten bij Nijgh & van Ditmar op 12 april. Het nieuwe stripboek van Stok is een bundeling van autobiografische verhalen die ze de afgelopen jaren maakte.

De Nederlandse Barbara Stok werkt vooral binnen het autobiografische genre; ze schrijft strips die veelal openhartig zijn en met humor grote en kleine levensverhalen beschrijven. In 2009 ontving ze voor haar oeuvre de Stripschapprijs. Volgens de Volkskrant is zij één van de vijf beste striptekenaars van Nederland. In 2012 verscheen Vincent, en haar recente boek De omslag (2015) gaat over de expressionistische kunstenaar Hendrik Werkman. 

In Toch een geluk gaat Barbara Stok weer de autobiografische toer op. We volgen een nieuwe belevenis van Barbara, een doorsnee vrouw met een doorsnee leven. Ze drumt, twijfelt, ergert zich, filosofeert en vindt dat ze best goed bezig is. Ze werkt aan een groot project, een strip over Vincent van Gogh. Ze breekt internationaal door, geeft lezingen in New York, Sao Paulo, ze stort in en wou heel even dat ze Louis van Gaal was. Ze maakt spannende zeiltochten en probeert kalm te blijven. Gelukkig beleeft ze af en toe helemaal niets.

Toch een geluk verschijnt op 12 april 2016 bij Nijgh & van Ditmar.

Boekgegevens:
Barbara Stok, Toch een geluk
Paperback, 17 x 24 cm, 160 pagina's.
€18,50
ISBN 9789038801759

EJ


Geen opmerkingen:

Een reactie posten