dinsdag 12 januari 2016

Het voorjaar van Standaard Uitgeverij

In dit overzicht geef ik u het voorjaarprogramma van  Standaard Uitgeverij (SU). We zullen niet alleen van strips kunnen genieten maar ook aan het knutselen, kleuren, tekenen en spelen gaan met het nieuwe gamma doe-boeken. Van elke bekende stripreeks is wel een speciale uitgave in aankomst. Behalve van De Rode Ridder, maar daar hebben we ook goed nieuws over! Voor gedetailleerde informatie over de publicaties verwijs ik door naar de catalogus van SU.
Door Elias Jonkers.

Vanaf 13 januari in de winkel.


We beginnen met volgende albums die deze week in de winkel liggen:
1) Vertongen & Co 14: Mark van de Jungle.
2) Urbanus 167: De razende matot.
3) The making of Amoras.
4) Marvel: Thor 2, Captain America 2, Guardians of the Galaxy 2, Wolverine 2.


De Kiekeboes.


De Kiekeboes 145: Wie A zegt.
Ook deze keer moet Marcel Kiekeboe springen wanneer Van de Kasseien met zijn vingers knipt, en deze keer in Antwerpen. Gelukkig zijn Charlotte, Fanny en Nopel weer in de buurt...
Verschijnt 16 maart.

De zevende Kiekeboes-special, Zoete Zonden, zal er een voor zoetekauwen zijn à la Sapperdeboere.
Op het menu staat: drie albums en verschillende spelletjes en grappen. 


Leer strips tekenen met de Kiekeboes.
Met dit boek vol handige tips en tricks leer je stap voor stap hoe je de personages van de familie Kiekeboe kunt tekenen, van de eerste potloodlijn tot de volledig afgewerkte, ingekleurde striptekening. Niet alleen de personages komen aan bod, maar ook het uitschetsen van decors wordt toegelicht.


F.C. De Kampioenen.


Voor De Kampioenen is het op naar de 100 albums. Zal het daarmee de langstlopende reeks van Hec Leemans worden en Bakelandt (96 albums) overtreffen? We zullen zien.
Op de kalender staat voor 16 maart nummer 89: Paniek in de Pussycat en nummer 90: De Kampioentjes maken het bont staat gepland voor 8 juni. Vanaf 16 maart kunnen we ook weer tal van herdrukken verwachten.
Tegen 13 april kunnen we ons op een special verheugen: De EK-Special, met 3 verhalen, spelletjes en een officieel EK-speelschema.

Van De Kampioenen in Pampanero verschijnt er in mei een luisterboek met zowel de strip, op een vlot leesbaar formaat en een cd met de stemmen van de echte Kampioenen.

Dit jaar kunnen we ook een opvolger verwachten van de succesvolle zoekboeken rond Mark en Carmen: Op zoek naar Boma is het nieuwe zoekboek dat op 13 april zal verschijnen.

Van de spin-off Vertongen en Co kunnen we naast nummer 14 van 13 januari (zie boven) nog volgende albums verwachten:
1) Vertongen & Co 15: De terugkeer van het beest.
2) Vertongen & Co Omnibus 1.

Suske en Wiske.


Van Suske en Wiske kunnen we dit voorjaar drie albums, waarvan één in het thema van het Bosch-jaar, en verschillende specials verwachten:

1) Suske en Wiske 333: De Bibberende Bosch. Verschijnt 10 februari.
2) Suske en Wiske 334: Taxi Tata - Expeditie Robikson. Dit is een dubbelalbum van twee kortverhalen. Verschijnt 13 april.
3) Suske en Wiske 335: Het Lederen Monster. Verschijnt 8 juni.
4) Zomerspecial 2016. Verschijnt 11 mei.
5) De Kleurrijke Klassiekers. Kleurboek waarin je de covers van Suske en Wiske klassiekers opnieuw kan inkleuren. Verschijnt 8 februari.

J.ROM.


Van deze Suske en Wiske/Jerom spin-off zullen alleen nog maar softcover en (de)luxe exemplaren verschijnen. Deel 4: Bloedmaan (11 mei), zal samen met deel 5: Rode Sneeuw een tweeluik vormen.

De Rode Ridder.


En dan nu het nieuws over De Rode Ridder!
Na Suske en Wiske is De Rode Ridder de langstlopende reeks van Willy Vandersteen en vanaf album 250 wordt De Rode Ridder nieuw leven ingeblazen met nieuwe verhalen en een nieuwe tekenaar maar wel nog dezelfde scenarist. Eerst moet nummer 249: De Satansvrucht (10 februari) nog verschijnen en daarna kan de vernieuwing beginnen. De vernieuwde reeks kon niet op een beter moment komen want in 2016 vieren we 70 jaar Johan de Rode Ridder (1946 als romanpersonage).

De nieuwe tekenaar voor De Rode Ridder is de Italiaan Fabio Bono, die we kennen van reeksen als Katharen en De Tempelier. Avonturen in de middeleeuwen zijn hem dus niet onbekend en dat is al zeker goed nieuws. Het tekenwerk van Bono is gedegen en realistisch, maar hij schuwt andere stijlen niet. Hij is immers ook één van de illustratoren van Thea Stilton.
De nieuwe albums zullen wat groter worden en nummer 250 zal uitzonderlijk extra dik worden (40 blz.) om de lezer kennis te laten maken met de vernieuwde reeks.
De Rode Ridder zal er volwassener uitzien en zal meer middeleeuwse actie bevatten. Johan zelf zal er ook wat ruiger uitzien. Dit is, volgens mij, net wat deze reeks nodig heeft!

Nummer 250: De Uitverkorene (11 mei) zal het eerste deel zijn in een reeks van 9 verhalen.


Hieronder speciaal voor u een voorproefje:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten