zondag 24 januari 2016

Lucky Luke dit jaar 70 jaar!

Dit jaar mag Lucky Luke 70 kaarsjes uitblazen en dat zal gevierd worden. Bij deze een vooruitblik op de festiviteiten en de geplande hommagealbums.

Naast het derde deel van Kid Lucky in februari en het nieuwe deel in de hoofdreeks geschreven door Jul, die net naast Asterix greep als nieuwe scenarist, zullen er heel wat hommagealbums op de agenda staan.

In juni verschijnt het eerste hommagealbum L' Homme Qui Tua Lucky Luke van Mathieu Bonhomme (o.a. Esteban). Deze one-shot is meer volwassen dan het komische element van Morris.


Het tweede hommagealbum staat gepland voor november en zal terug in de komische sfeer zijn. Dit album is van de hand van Guillaume Bouzard.Voor de festiviteiten:

In het Comics station Antwerp zal Lucky Luke een hoofdrol spelen en ook op de Boekenbeurs is er een plekje gereserveerd voor de cowboy en zal er een grote Lucky Luke in Lego aanwezig zijn.

In Angoulême zal er tot eind augustus een tentoonstelling rond Lucky Luke en Morris plaatsvinden. Ter gelegenheid van deze expo heeft Dargaud een 312 pagina's tellende catalogus, L'art de Morris, uitgegeven met reproducties van originele platen van Morris. Dit artbook, in december 2015 verschenen, is momenteel alleen in het Frans te verkrijgen.

In Frankrijk, Duitsland, Italië en België mogen we speciale albumcollecties verwachten. In november geeft Spirou een Lucky Luke-special uit. Dupuis zal een integrale met alle verhalen en achtergronddossier uitgeven in november.

Een volledig overzicht van de festiviteiten vindt u hier.

EJ
Geen opmerkingen:

Een reactie posten