vrijdag 9 september 2016

De Rode Ridder 251: De gevangene

Het nieuwe album van De Rode Ridder 2.0 ligt vanaf vandaag in de winkel. De Gevangene is het vervolg op De Uitverkorene, het eerste album in de nieuwe aanpak van de Rode Ridder door tekenaar Fabio Bono en scenarist Marc Legendre.
Door Elias Jonkers.

In album 250 brak de strijd tussen goed en kwaad los nadat de krijgsheer Malfrad de Wrange zichzelf tot heer had uitgeroepen. Wie zich verzet moet het met zijn leven bekopen. Alleen de jonge Allis durft zich nog te verzetten tegen hem. Deze jonge dame droomt ervan om ridder te worden en vindt in Johan de Rode Ridder een bondgenoot en leermeester. En voor Johan is Allis de uitverkorene waar Merlijn over vertelde. 

Johan kreeg de opdracht om de uitverkorene naar Camelot te brengen en dus gaat hij met Allis op pad. Alleen zit Malfrad ook achter Allis aan. Nadat Malfad Allis weet te ontvoeren gebruikt hij haar als middel om Johan onder de duim te houden: een ridder van de Ronde Tafel is het perfecte symbool om zijn recht op het leen te doen gelden.
Johan moet de bende rovers vergezellen terwijl ze de dorpen plunderen. En Allis zit opgesloten in de toren van Malfrad. Heeft Johan gefaald? En hoe lang kan hij toezien op dit onrecht? 
Johan kan beter de leuze Non dormit qui custodit (Wie waakt, slaapt niet) goed in zijn achterhoofd houden. 

Bij album 251 zit nu ook een gratis preview poster om de lezer warm te maken voor het vervolg. 

Boekgegevens:
Legendre, Bono, De Rode Ridder 251: De Gevangene, Standaard Uitgeverij, ISBN 9789002257544 (5,99) 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten