dinsdag 20 september 2016

Magic 7: magie voor alle leeftijden

Vorige week lanceerde Dupuis een nieuwe fantasiereeks over tieners met magische gaven. Ze zijn met zeven en samen kunnen deze machtige magiërs de wereld redden... of vernietigen. Ze zijn verbonden met elkaar door hun gaven en door één missie, een zoektocht. De eerste missie?... Een nieuwe schooldag overleven. De eerste twee nummers zijn verschenen op 7 september.
Door Elias Jonkers.

In het eerste deel, Nooit alleen, ontmoeten we al drie van de jonge magiërs. Het is 1 september en Leo gaat naar een nieuwe school, het Mercury College. We ontdekken al meteen de gave van Leo: hij kan met geesten praten.
Eenmaal op school krijgt het 'nieuwe kind' het al hard te verduren en ontmoet hij twee andere buitenstaanders: Hamelen en Farah. En wat blijkt? Deze twee hebben ook elk een gave: Hamelen verstaat de taal van de dieren, of wat dacht je anders met zo'n naam? En Farah deelt haar lichaam met een krachtige demon.
Wanneer Hamelen wordt beschuldigd van diefstal, trekken ze erop uit om de echte dader te vinden. Tijdens hun avontuur ontmoeten ze andere kinderen zoals zij, de andere magiërs. Op het einde van dit deel duiken er twee nieuwe magiërs op: Alice, een helderziende, en Lupe, een alchemist die robots maakt. 

In het vervolg, Tegen allen!, bevinden Leo, Hamelen en Farah zich in een nogal moeilijke situatie.
Het lijkt erop dat alle volwassenen tegen hen samenspannen en hen continu controleren. Het dierenasiel maakt jacht op de dieren van Hamelen en de politie wil de robots van Lupe in beslag nemen. En dan komt er ook nog eens een avondklok! De volwassenen lijken wel bezeten...
De kinderen bundelen hun krachten en verzetten zich samen.


De scenarist van deze nieuwe avonturen- en fantasiereeks is Kid Toussaint (Angry Birds, Holly Ann, Snooze) en het tekenwerk is van Giuseppe Quattrocchi (werkte o.a. voor Marvel, Codex Sinaïticus) in samenwerking met Rosa La Barbera. La Barbera werkte voordien voor o.a. Winx Club. Magic 7 is het eerste werk dat in het Nederlands verkrijgbaar is van haar.
De stijl voelt aan als manga, met de grote ogen en de schoolkinderen als helden. We kunnen de stijl omschrijven als euromanga. En manga is bij jeugd best wel populair, zeker in Frankrijk en Wallonië.

Magic 7 is een fantasiereeks bedoeld voor jeugd, maar als volwassene kan je er ook wel plezier aan beleven. Er zijn dan geen strips over Harry Potter, maar dit komt toch wel in de buurt. En het leukste is: tot 31 december zijn de albums verkrijgbaar aan €5,00 in plaats van €6,50. Als dat geen mooie deal is!

Boekgegevens:
Toussaint; Quattrochi, Magic 7. 1: Nooit alleen, Dupuis, ISBN 9789031434183

Toussaint; Quattrochi, Magic 7. 2: Tegen allen!, Dupuis, ISBN 9789031434497

Geen opmerkingen:

Een reactie posten