vrijdag 29 september 2017

Kleine Alexander de Grote

Tijdens het Stripfestival Breda op 14 en 15 oktober stellen Bart Proost en Barcas het nieuwste album in de reeks Alexander de Grote voor. Het album, De Kleine Alexander, (te verschijnen bij Strips2Go) gaat over de kinderjaren van Alexander, nog voor hij een grote was. Net als bij de andere albums vind je bij deze een mix aan historische feiten en heel veel humor.

Alexander de Grote is een geweldig leuke familiestrip dat zowel leerzaam als entertainend is. Zowel educatief als ontspannend te gebruiken. 
De Kleine Alexander is een gagalbum dat terug in de tijd gaat, naar de jeugdjaren van een zekere Alexander, zoon van Philippos van Macedoniƫ. Of is Alexander toch eerder de zoon van Zeus? Dat mysterie zullen we nooit zeker kunnen oplossen denk ik. Maar voor Alexander kan dromen van glorieuze verovertochten moet hij natuurlijk eerst leren op het potje gaan, en zijn schooltijd doorstaan. Allemaal heel vervelend voor een geboren krijger.


Het nieuwe (gag)album in de reeks Alexander de Grote is een leuke en grappige manier om de geschiedenis te ontdekken. Het is een combinatie van historische feiten, mythologie en heel wat humor. Het album sluit af met een educatief dossier en quiz. 

Bart Proost en Barcas houden het niet alleen bij een grappige en leerzame familiestrip. Er bestaat een tentoonstelling over Alexander de Grote & de taal van het beeldverhaal. In de nabije toekomst zal deze educatieve expositie in vernieuwde vorm in Neerpelt te zien zijn. 

Wij sluiten nu af met volgende boodschap: Allen naar Breda in het weekend van 14 en 15 oktober om de voorstelling van het album mee te maken! Na de beurs in Breda zullen wij een uitgebreider artikel online zetten over Alexander de Grote.Elias Jonkers

Voor de afbeeldingen:  © Bart Proost, Strips2Go, 2017

1 opmerking:

  1. Despite the show of end result of|the outcomes of} the following use on the machine, the courts ruled that "he machine appealed to the participant's propensity to gamble, and that's vice." Watch the symbols on the reels come to life in incredibly detailed 3D video form. Gone are the times when the common-or-garden slot machine had one or two phrases attached to it. One-armed bandit, Bell Fruit machine, or fruit symbols were nearly it. There’s also a free video games bonus, but regardless of quantity of} tries on the game I didn’t see it once as}, so it’s in all probability the toughest bonus to get given the relative frequency of the keys and 1xbet the Cash Grab bonuses.

    BeantwoordenVerwijderen