dinsdag 19 september 2017

Essentials van: Dark Dragon Books

Iedere uitgeverij krijgt, onder Essentials van, een lijst met een aantal titels die absoluut het lezen waard zijn. In de lijst zitten nieuwe en oudere albums. De titels zijn leestips en de lijst is natuurlijk niet absoluut, elke maand komen er wel nieuwe mooie titels uit bij elk van de uitgeverijen. Het kan dan ook goed zijn dat we hier bij Gestript af en toe een update plaatsen. 
We beginnen met Essentials van:
Op de Barricades.

Wilfrid Lupano toont in deze conceptreeks de rol van vrouwen bij de Commune van Parijs in 1871. Lupano kennen we van reeksen als Krasse Knarren, Alim de Leerlooier, Azimut, Het rechte pad en De Engelsman die niet van vuurwapens houdt, bij verschillende uitgeverijen. Elk deel van Op de Barricades wordt door een andere tekenaar getekend: Lucy Mazel, Anthony Jean (De Eenhoorn) en Xavier Fourquemin (o.a. Wezentrein). 

In 1871 gaf de Derde Franse Republiek zich over aan Duitsland. Het Duitse Keizerrijk eiste Elzas-Lotharingen op en Parijs moest bezet worden door Duitse troepen. En zo kwam er een einde aan de Frans-Duitse Oorlog. Het Franse volk zag dit alles als verraad en Parijs viel uiteindelijk in handen van een revolutionair bewind van de Commune.

In deze reeks komen bekende gezichten voor als Karl Marx en Friedrich Engels en ze toont dat revolutie lang niet alleen voor mannen is... Ook de vrouwen kunnen best hun mannetje staan. Op de Barricades is een mooi uitgegeven reeks die vlot leest. De eerste twee delen (De Rode Olifant en De Geest van de aristocratie) zijn reeds verschenen. Het voordeel is dat de albums wel apart te lezen zijn. Het derde deel, U heeft niets over uw vrouw te zeggen, verschijnt in november in hardcover. U heeft de keuze om de reeks in hard- of softcover te volgen.

Boekgegevens:
Lupano, Op de Barricades, Dark Dragon Books.
- met Mazel, De Rode Olifant, ISBN HC 978-94-6078-700-3 (€18,95), ISBN SC 978-94-6078-702-7 (€8,95).
- met Jean, De Geest van de aristocratie, ISBN HC 978-94-6078-701-0 (€18,95)  , ISBN SC 978-94-6078- 703-4 (€8,95)Kasteel van de sterren.

Historische feiten zijn in Het Kasteel van de sterren verweven met steampunk tot een fantastisch sprookje. Alex Alice geeft ons een verhaal dat een plezier is om te lezen en te bekijken. Een waar visueel spektakel. En neem dat gerust letterlijk, want het speelt zich af in de tijd van de Sprookjeskoning, Lodewijk II van Beieren. 

We kennen de Fransman Alex Alice vooral van Het Derde Testament en van Siegfried. De laatste vertelt het verhaal van de held uit het Nibelungenlied. Alex Alice inspireerde zich op de opera van Richard Wagner, Der Ring des Nibelungen. Ook in Het Kasteel van de sterren speelt Wagner een rol. Net als in het leven van Lodewijk II.

Volledige recensie: Visueel spektakel in Beieren

Boekgegevens:
Alex Alice, Het Kasteel van de sterren. 1869: De verovering van de ruimte - vol. I, Dark Dragon Books, ISBN 9789460782947 (€19,95)

Alex Alice, Het Kasteel van de sterren. 1869: De verovering van de ruimte - vol. II, Dark Dragon Books, ISBN 9789460783784 (€19,95) 

Inkt & Bloed.

Inkt & Bloed, een spannende whodunit met een belangrijke rol voor twee steden. Kazerne Dossin in Mechelen speelt een rol in de ontwikkeling van het verhaal, terwijl de Oostenrijkse journaliste Katja zich in het bezette Brussel beweegt.

Tekenaar Renaud, bekend van Jessica Blandy, laat weer zien dat hij een virtuoos tekenaar is, vooral van vrouwelijk schoon. Ook aan decors besteedt Renaud veel aandacht, en aan de andere personages. 


Boekgegevens:
Gihef; Renaud, Inkt & Bloed, Dark Dragon Books, ISBN 978-94-6078-531-3 (€ 29,95)

Lady Mechanika.

Met deze reeks heeft Dark Dragon Books een stevige klepper uit Amerika binnengehaald. Bedenker van deze reeks is Joe Benitez (Wraithborn). Lady Mechanika is een pure steampunk-reeks. Een genre dat in opmars is en heel wat aanhangers heeft onder de cosplay (u weet wel; verkleden in een personage uit de popcultuur). Benitez zou Lady Mechanika op Brits model/modeontwerpster Kate Lambert hebben gebaseerd. 

In een prachtig getekende wereld vol met technologische wonderen leeft een dappere maar gekwelde heldin met mechanische ledematen, op zoek naar haar ware identiteit.
De eerste cyclus, Het Mysterie van het Mechanische Lijk, is visueel al imponerend en vanaf de tweede cyclus, Het Tablet van het Lot, heeft Benitez hulp ingeroepen voor het tekenen van decors en bij het scenario. Het resultaat is dat het visueel alleen maar beter en beter wordt. 
De verhalen spelen zich af in Victoriaans Engeland en zijn een mengeling van detective en avonturen à la Indiana Jones (tweede cyclus). 
De eerste twee cycli bestaan telkens uit drie albums en de derde cyclus zal bestaan uit één album: De Lost Boys van West Abbey. In dit deel gaat Lady op onderzoek naar een moordenaar in Mechanika City en komt ze terecht in de wereld van de ongewenste kinderen. Zal ze hier iets ontdekken over haar verleden? Dit album verschijnt in september.

De delen zijn los van elkaar te lezen, maar het is wel leuk om vanaf het begin te volgen en zo de puzzel van het verleden van Lady Mechanika te ontrafelen. 


Boekgegevens:
Detail op website uitgever: Lady Mechanika

Retroworld.

Retroworld is een rijke en indrukwekkende sciencefiction heldendicht, gebaseerd op het werk van Julia Verlanger, één van de meest gevierde schrijfsters van de Franse sciencefictionbeweging in de jaren 1970.
Retroworld is een sterk, indrukwekkend en visueel rijk sciencefiction epos in een fraai uitgegeven album van scenarist Patrick Galliano met verschillende tekenaars.

Volledige recensie: Retroworld: een scifi heldendicht.

Boekgegevens:
Galliano; Peyravernay; Bazal, Retroworld, Dark Dragon Books, ISBN 9789460785061 (24,95 Hardcover) Hardcover is beperkte oplage.
Softcover ISBN 9789460785078 (14,95)

Yuna.

Yuna is een klassiek fantasieverhaal dat duidelijk inspiratie haalt bij de Arthurlegende en Keltische elementen. Het verhaal is vrij archetypisch: een jonge heldin die een uitverkorene blijkt te zijn. Maar daardoor is Yuna niet minder degelijk, al wordt het soms wat te voorspellend. Juist omdat het verhaal zo herkenbaar overkomt, maakt dat Yuna een leuke entertainende miniserie van drie albums is, die perfect is om te lezen op de trein of na een lange werkdag. 
Een klassiek verhaal met fantastisch tekenwerk. Yuna combineert actie, avontuur en mythologie. Voor alle fans van fantasy. 
Volledige recensie: Klassieke en degelijke fantasy.

Boekgegevens:
Lamontagne en Ma Yi, Yuna, Dark Dragon Books (€8,95 per deel)
#1: De profetie van Winog, ISBN 978-94-6078-608-2
#2: Het grafeiland, ISBN 978-94-6078-609-9
#3: De schaduw van de Tarrask, ISBN 978-94-6078- 610-5


De Eenhoornridder.

Het vrij onbekende duo Stéphane Piatzszek en Guillermo González Escalada geven ons met De Eenhoornridder een prachtig getekend werk en een mooi geschreven verhaal met historische achtergrond. 

De Eenhoornridder is absoluut het lezen waard als u van historische verhalen en/of ridders houdt. Het tekenwerk is van een hoog niveau. Momenteel is het album alleen als hardcover te verkrijgen. De softcover verschijnt in oktober. 

Volledige recensie: Juan en de eenhoorn.

Boekgegevens:
Piatzszek & Escalada, De Eenhoornridder, Dark Dragon Books, ISBN 978-94-6078-704-1 (€18,95)
ISBN SC: 978-94-6078-705-8 (€8,95)Deze rubriek krijgt zeker nog een vervolg en eventueel updates. Reeksen van Dark Dragon Books die zeker de moeite waard zijn om in het oog te houden: Steam Noir, AngorWika en Belladonna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten