dinsdag 31 oktober 2017

Halloween Comics en strips

Leestips om eens lekker te griezelen!

Dark Ark.
We kennen allemaal het verhaal van de Ark van Noach. Dit is echter niet het verhaal van die ark, want duistere krachten hebben de tovenaar Shrae geboden om zijn eigen ark te bouwen en de onnatuurlijke wezens van de wereld te redden, zoals vampieren, draken, manticores... Wat zal er gebeuren op een schip vol met monsters, waar intriges en verschrikkelijk geweld dagelijkse kost zijn?

Dark Ark van schrijver Cullen Bunn en tekenaar Juan Doe bij uitgeverij AfterShock Comics


Little Nightmares.
Deze verschrikkelijke en onvoorspelbare stripverhaal is gebaseerd op een van de meest verwachte games van 2017! Het spel volgt Six, een jong meisje in een gele regenjas, terwijl ze de verschrikkelijke wereld van The Maw verkent, op zoek naar een uitweg!
Er is een televisieserie van Little Nightmares onderweg. 

Little Nightmares van schrijver John Shakleford en tekenaar Aaron Alexovich (Invader Zim) bij uitgeverij Titan Comics. 

Meer info over het spel: Little Nightmares Game

Night of the Living Dead.
Een remake van de filmklassieker van George Romero. Het is Halloween. Traditiegetrouw laat Elizabeth haar man en beide kinderen achter om met broer Leland een bezoek te brengen aan het graf van hun pleegouders. Op de begraafplaats worden ze onverwachts belaagd door een horde ondoden. Ze weten eraan te ontkomen en nemen hun toevlucht in een naargeestig groot hotel, waar ze zich de hongerige zombies van het lijf moeten zien te houden. De epidemie grijpt om zich heen, met verwoestend resultaat...

Deze versie van Istin en Bonetti tonen meer dan een opeenvolging van bloedbaden. Istin geeft het verhaal meer diepgang. 
Reeks in drie delen, verschenen bij Dark Dragon Books: Night of the Living Dead

The Walking Dead.
Deze horror-serie is bedacht en geschreven door Robert Kirkman en verschijnt in Amerika maandelijks sinds 2003. Het verhaal speelt zich af rond politieagent Rick Grimes, die na een coma ontwaakt in een post-apocalyptische wereld waarin de doden door een onbekende aanleiding weer tot leven zijn gekomen als zombies.
De stripreeks kreeg een eigen televisieserie met een grotendeels afwijkende verhaallijn. 

The Walking Dead, in het Engels bij uitgeverij Image Comics en in het Nederlands bij Silvester Strips (al lopen ze daar wel achter). In het Nederlands heeft u nog de keuze tussen een hardcover of een softcover.

Outcast.
Het andere geesteskind van Robert Kirkman, in samenwerking met Paul Azaceta. Kirkman neemt ons mee op een donker pad in deze supernatural thriller over demonische bezetenheid.
Kyle Barnes wordt al zijn hele leven achtervolgd door demonische bezetenheid. Nu wil hij eindelijk antwoord op zijn vragen. Samen met een priester gaat Kyle achter de waarheid aan. Ook deze reeks is bewerkt naar een televisieserie. 

Net als bij The Walking Dead is Outcast in het Engelse bij Image Comics verschenen en in het Nederlands bij Silvester Strips

Batman: The Long Halloween.
Batman: The Long Halloween is een van de beste Batman-verhalen tot nu toe. Het verhaal van Jeph Loeb heeft alles: intrige, spanning, romantiek en natuurlijk actie. 
Tijdens Batman's vroege dagen als misdaadbestrijder loopt er een mysterieuze moordenaar door Gotham, die zijn prooi alleen op vakantiedagen vermoordt. Halloween, Kerstmis, Nieuwjaar… 
Hij wordt door de kranten al snel ‘Holiday’ gedoopt omwille van deze specifieke werkwijze. De moorden leiden dan ook nog eens tot een maffia-oorlog tussen de bendes in Gotham City. Inspecteur Jim Gordon en officier van justitie Harvey Dent zullen samen met Batman deze moordenaar op tijd moeten ontmaskeren. Een ware race tegen de kalender. 
De zoektocht naar de identiteit van de moordenaar hangt dan ook nog eens samen met de gebeurtenissen die uiteindelijk naar de transformatie van Harvey Dent naar Two-Face zullen leiden. 

Ondertussen wordt Batman geholpen en dan weer tegengewerkt door Selena Kyle, Catwoman, en  moet hij het geweld bestrijden door te balanceren tussen vindingrijkheid en brutaliteit. Jeph Loebs scenario zit verdraaid goed in elkaar. En alles is perfect donker en somber in beeld gebracht door tekenaar Tim Sale. 
Christopher Nolan heeft Batman: The Long Halloween gebruikt als inspiratiebron voor zijn Batman-trilogie en dan vooral The Dark Knight

Oorspronkelijk gepubliceerd tussen 1996-97 bij DC Comics en in het Nederlands verkrijgbaar bij RW Lion. The Long Halloween kreeg in 1999-2000 een vervolg in Batman: Dark Victory, ook van Loeb en Sale. In hetzelfde universum speelt het verhaal Catwoman: When in Rome en Batman: Haunted Knight af. 

Virus.
Vanaf begin 2017 mochten we een nieuwe zombie-reeks verwelkomen: Eén van eigen bodem nog wel! Patrick Cornelis heeft het eerste deel van Virus in eigen beheer uitgegeven. 
Virus 1: Primaire Infectie begint in het heden, wanneer de zombieplaag in volle gang is. Het huis van een groep dappere strijders wordt overspoeld door zombies. We zijn getuige van een eerste heldendaad van Will. Hoe Will aan zijn krachten komt en hoe de plaag is begonnen leren we via een flashback. In deze flashbacks krijgen we delen te lezen van het dagboek van Sebastian Roach. In deze dagboekfragmenten leren we meer over de eerste zombieplaag. 
Geleidelijk aan komen we dichter bij het heden en op het einde van het boek zijn we weer mee. De groep vlucht in hun safehome in de bossen. Al gauw leren ze dat ze nergens nog veilig zijn.  
Ondertussen in het tweede deel ook al verschenen.

Alice Matheson.
Deze conceptreeks werd bedacht door Jean-Luc Istin. Dag Z is het eerste van zes delen in het eerste seizoen. Een seriemoordenaar onder druk! Kan de briljante, psychopathische verpleegkundige, Alice, die ondergedompeld is in het hart van een zombie-epidemie, zich redden uit de benarde situaties? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten