woensdag 22 november 2017

Cadeautips!


Het is bijna zo ver. Die speciale tijd van het jaar waarin iedereen op zoek gaat naar het perfecte cadeau voor vrienden, familie of gewoon voor jezelf. Dat kan ook! Wij geven enkele tips op een rij:

40 jaar Star Wars.
1977, de film A New Hope wordt voor het eerst in de bioscopen vertoond. De populariteit blijkt immens te zijn.
2017, 40 jaar later, heeft het uitgebreide Star Wars-universum niets aan populariteit ingeboet. En deze verjaardag vieren we met een verjaardagsboek, in het Nederlands uitgegeven bij Dark Dragon Books. En bij de uitgeverij gaat ze nog wat verder: zij vieren 40 jaar Star Wars met een exclusieve Art-Print Collectie. 
Er zijn 23 verschillende Star Wars Art-Prints te verzamelen. Bij het boek 40 jaar Star Wars ‘A new hope’ ontvang je zelfs de exclusieve verzamelmap cadeau!

Boekgegevens: 40 jaar: Star Wars: A New Hope, Dark Dragon Books, ISBN 9789460787591 (€19,95)

Voor meer Star Wars strips in het Nederlands: Star Wars strips.

Atlas van de imaginaire verklaringen: Handboek voor de patafysicus.
Tekenaar Willem Vanhuyse  brengt in deze publicatie een uiterst mooi boek. Volgens uitgeverij Lannoo misschien wel het meest opvallende en absurdistisch surrealistische boek van 2017. Niet dat we er zo veel meer hebben gezien. Maar het is in ieder geval wel een perfect cadeauboek!

De 'Patafysica is een absurdistische parodie op de moderne wetenschap. Nu ja, modern valt nog te bekijken, want het concept werd bedacht door de Franse auteur Alfred Jarry (1873-1907). In zijn roman Gestes et opinions du docteur Faustroll, pataphysicien: roman néo-scientifique legt Jarry, via zijn personage Doctor Faustroll, uit wat deze discipline inhoudt. 
In deze Atlas van de imaginaire verklaringen toont Willem Vanhuyse zich als een ware 'pataysicus. In overzichtelijke hoofdstukken legt hij zich toe op enkele netelige kwesties uit deze wetenschap zonder wetten. Met behulp van magnifieke illustraties en teksten verdiept de auteur zich in deze schijnbaar futiele kwesties. 

En voor wie meer wil weten over de 'Patafysica: er bestaat een heuse Collège de 'Pataphysique, waar ook o.a. Umberto Ecco, Max Ernst, Jean Dubuffet en Panamarenko toe behoren. 

Boekgegevens: Willem Vanhuyse, Atlas van de imaginaire verklaringen: Handboek voor de patafysicus, Lannoo, ISBN 9789401443753 (€34,99)

Introductiefilm: Atlas op Youtube

The Gritterman.
Terwijl de rest van de wereld slaapt, gaat de Gritterman aan het werk. Door de wind en de sneeuw. Door de blauwzwarte uren wanneer de tijd wegglijdt, bestrooit hij de paden, de trottoirs en de wegen. Voor hem is een leven zonder strooien helemaal geen leven ... 

'... when the van becomes a Gritting Van and I become a Gritterman. Soon as the Christmas lights go up in the high street I stock up on grit.'

Dit buitengewone, originele en prachtig boek, met illustraties van de auteur, is een lied voor de onbekende held, dit is een verhaal over waardigheid en een man die het werk achterlaat waar hij van houdt.

The Gritterman is een boek van Orlando Weeks, de zanger van de Britse Indie rock band The Maccabees., uitgegeven door Penguin/Perticular Books met een companion album Seasonal Hero

Boekgegevens: Orlando Weeks, The Gritterman, Particular Books, ISBN 9781846149559 (€25,95)

Bloedstollend Brugge.
Akelige, bloederige, criminele, degoutante, eigenzinnige, fabelachtige, gruwelijke verhalen die zich in Brugge afspeelden, verzameld door Bert Gevaert en geïllustreerd door Ken Broeders (Apostata). Brugge, pracht en praal, zeker tijdens de jaarlijkse Bloedprocessie, waarbij het Heilig Bloed door de straten wordt meegetroond. Maar in Brugge vloeide ook ander bloed: in folterkamers, bij chirurgijnen, op het schavot...
Al deze verhalen komen tot in leven in Le Vieux Grognard, een Brugse antiekzaak aan de einde van de 19de eeuw.

Boekgegevens: Gevaert & Broeders, Bloedstollend Brugge, Saga Uitgaven, ISBN 9789085525066 (€24,95)


Het verslag van Brodeck (twee delen).
Manu Larcenet (De dagelijkse worsteling, Blast) verstript de intense en intrigerende roman van Philippe Claudel. Claudel levert met zijn Het verslag van Brodeck indrukwekkende literatuur. Claudel ontpopte zich al één van de belangrijkste Franse auteurs. Manu Larcenet levert al jaren indrukwekkende strips en toont zich als een meester. Hij is één van de belangrijke nieuwe Franse stripkunstenaars. Dus het is dan ook logisch dat juist hij de roman van Claudel verstript.

Boekgegevens: Manu Larcenet & Claudel, Het verslag van Brodeck 1: De anderer, Dargaud, ISBN 9789085584780 (€24,95)
Deel 2: De stilte, ISBN 9789085584995 (€24,95)


Guust: Gefeliciflaterd!

Een leuk hommagealbum door Vlaamse en Nederlandse toptalenten, speciaal voor de zestigste verjaardag van Guust Flater. Namen als Merho, Charel Cambré, Hanco Kolk, Kenny Rubenis, Aimée de Jongh... brengen de sjofele kantoorheld opnieuw tot leven met eigenzinnige cartoons, gags en dolkomische flaters.
Beschikbaar als soft- en hardcover.

Boekgegevens: Guust 60 jaar hommage, Dupuis, ISBN 9789031435838 (€7,95) SC
HC: ISBN 9789031435852 (€14,95)


En nog meer leuks:
Yin en de draak (Daedalus)
Byron P.D.: Het portret (Prestige)
Waar gaan de mieren heen? (Casterman)
Kinderen in het verzet 1: Eerste acties (Le Lombard)
De Eenhoornridder (Dark Dragon Books)
Hilda en het woud van steen (Scratch) - en alle andere Hilda-verhalen.
Ridder Brayard (Dargaud)
Rashomon: A Commissioner Heigo Kobayashi Case (Dark Horse)

En nog zo veel meer tips te ontdekken in uw lokale stripwinkel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten