vrijdag 20 april 2018

Superheld uit Den Haag

Het is al een tijdje stil geweest over Haes op Gestript!... Wat is deze geweldige stripkunstenaar mee bezig? U ontdekt het hier en nu:
"Een paar weken terug bij de Dutch Comic Con zat ik in een panel over ‘Europese striphelden’
En wat blijkt?
Die bestaan helemaal niet.
Natuurlijk zijn er heldhaftige en avontuurlijke karakters, maar nergens in Europa wordt een echte stripheld (alter ego, maskertje, noem maar op) gemaakt.
Dus besloot ik het zelf te doen."Haes is bezig met het voorbereiden van De Lijn, de eerste misdaadbestrijder van Nederland. Geworteld in zijn thuisstad, Den Haag. Vanaf september publiceert hij iedere week een nieuwe aflevering van zo’n zeven pagina’s online (gratis). 

We kennen De Lijn natuurlijk al uit Haesjager #8: De Lijn. Van deze Haesjager is er een speciale luxe-uitgave in hardcover. 
Wie wil weten wat Haesjager is: http://www.gestript.be/2016/01/de-haesjager.html

Als je meer wil lezen over De Lijn, kun je dat doen op: www.delijnonline.nl. Daar kun je ook alvast het eerste proef-verhaal lezen: Deze keer helemaal in kleur!
Originele cover.

Nieuwe cover.
Het verhaal van de Lijn. 
Thijs Vermeers wereld stortte in toen zijn vriendin en schoonouders werden vermoord. Door gebrekkig bewijsmateriaal kwamen de daders vrij. Dit kon Thijs alleen maar beantwoorden met het recht in eigen handen te nemen. Maar al gauw leerde hij dat de grens tussen goed en kwaad vaak flinterdun is en dat sommige lijnen beter niet overschreden worden. Nu stelt hij alles in het werk om de misdaad te bestrijden en beschermt hij onschuldige burgers in Den Haag. Sindsdien is hij... de Lijn.

Wie meer wil lezen over Haes:
Zo Zout, Zo Zoet.
De magie van zwart en wit.
Haes z'n stijl.
De Haesjager 7.

Website van Haes: Comicsperimenter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten